Interiér restaurace

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Hostinec U Kuchařů

 

Dotazy na provoz restaurace pouze zde!!

Alena Valentová

 Krasetín 62, 382 03 Křemže
 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 +420 724 149 730
 www.ukucharu.cz

 

Kontakt pro návštěvníky kulturních akcí

 

Alena Prokopová,  +420 736 677 772,  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Alena Valentová,  +420 724 149 730,  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Kontakt pro umělce:

 

Alena Prokopová,  +420 736 677 772,  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Fotografie a připomínky k webu zašlete na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Kudy k nám:

 

 

 

Realizační tým

 

Koncerty pro Vás organizují:

 

Dramaturgie a produkce Alena Prokopová Alena Valentová

Zvuk Jirka Švehla

Webové stránky - Petr Otradovský, Zdeněk Šrámek

Fotografie   Petr Otradovský Alena Prokopová, Ivan Prokop, Jirka Švehla

Technická četa - Hombre, Masťa

Tisk vstupenek - manželé Jílkovi - www.matapa.cz
Plakáty tvoří děti z výtvarného studia Paleta, www.studiopaleta.com  

Za pomoc s propagací a organizací koncertů děkujeme Markétě Trubkové a Lídě Švorcové

Za podporu a spolupráci děkujeme Obecnímu úřadu Holubov, Obecnímu úřadu Křemže, pivovaru Bernard

Poděkování za příjemné prostředí v případě nepříznivého počasí - Kostel Církve československé husitské v Křemži

 

 

img_7777Hostinec „U Kuchařů“ v Krásetíně

 

 Hostinec je součástí zemědělské usedlosti, kterou v roce 1857 postavil Jakub Kuchař pro účel rolnického hospodaření svého rodu. Tomuto zaměření sloužila budova až do roku 1959, kdy byly hospodářské části statku násilně odebrány pro využití vzniklého zemědělského družstva. V roce 1990 byl tento majetek navrácen dědicům rodu Kuchařů, kteří přes počáteční pokusy již nedokázali překlenout nedobrovolně přerušenou kontinuitu selského způsobu hospodaření.

Vzhledem k narůstajícímu zájmu o turistiku dospěli k rozhodnutí vybudovat v části stavení stáje pro rekreační jízdy na koních a následně i občerstvovací hostinec. Tento byl zkolaudován v roce 1992 a je provozován dodnes. Vzhledem k historickému původu budovy byl v hostinci návazně vytvořen odpovídající interiér, částečně vytvořený původními ručně opracovanými stavebními prvky. Vybavení interiéru připomíná malé muzeum, jehož vystavené exponáty jsou nejen předměty nalezené po předcích na statku, ale doplněné dalšími dárci z okolních vesnic. Toto památkově poučné prostředí se těší zájmu nejen seniorů a pamětníků dob minulých, ale zvědavost postihuje široké vrstvy návštěvníků hlavně z řad městských turistů, kteří zpravidla neznají účel zde vystavených předmětů. Toto vybavení a celkový vzhled hostince vytvářejí příznivou atmosféru nejen pro kolemjdoucí turisty. Často se sem vracejí více či méně organizované skupiny z blízkého i vzdálenějšího okolí. Věřme, že po 150 letech existence zemědělské usedlosti „U Kuchařů“ bude tento památečný objekt účelově sloužit nejen jeho majitelům, ale i široké veřejnosti.

 

 

 

 

 

Otevírací doba

 

Pátek
 18:00
- 00:00
Sobota
 11:30
- 00:00
Neděle
 11:30 
- 22:00

 

fb icon wifi icon

Kdo je online

Právě přítomno: 12  hostů a žádný člen